Καλωσήλθατε στον παράδεισο! Σίγουρα αυτό θα σκεφτείτε μόλις φτάσετε στα Θαψά, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας. Ο δρόμος είναι λίγο δύσκολος για να φτάσει κανείς, αλλά αυτό που θα αντικρίσετε φτάνοντας θα σας ανταμείψει. 

Η παραλία Θαψά, του δήμου Κύμης Αλιβερίου, είναι «κρυμμένη» μέσα στη φύση. Το βουνό ουσιαστικά «πέφτει» μέσα στη θάλασσα και το νερό ακουμπάει τα δέντρα. Αυτό το καταπράσινο τοπίο, που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για το υπέροχο τιρκουάζ των νερών της. Γεγονός που σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό.

Παραλία Θαψά. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Παραλία Θαψά. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο, ενώ εάν μείνετε μέχρι να βραδιάσει θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να χάνετε μέσα στην θάλασσα. Αν και απομακρυσμένη, τα τελευταία χρόνια που έγινε πιο δημοφιλής άνοιξε και Kαντίνα – Beach Bar. 

Υπάγεται στο χωριό Βίταλα και είναι κοντά στην Κύμη. Δίπλα της θα βρείτε την εξίσου όμορφη παραλία Τσίλαρος.

Παραλία Θαψά, χωριό Βίταλα. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Παραλία Θαψά, χωριό Βίταλα. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Instagram

Πώς θα πάω: Για να φτάσετε, κατευθυνθείτε προς Κύμη. Ακολουθήστε το δρόμο για Κονίστρες και συνεχίστε για το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Υπολογίστε περίπου 95 χλμ από Χαλκίδα  και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.  Τα τελευταία 10 χλμ περίπου είναι χωματόδρομος. 

Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε δια θαλάσσης με σκάφος. 

Στον χάρτη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρακαλώ περιμένετε…