Στο χωριό Βρύση του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, θα βρείτε ένα ακόμη σημείο για αναρρίχηση. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί αναρριχητικό πεδίο με αρκετές διαδρομές.

Ο βράχος είναι ασβεστολιθικός πολύ καλής ποιότητας και εξαιρετικά κοφτερός (τύπου Βαράσοβας), ειδικά στο ξεκίνημα κάποιων διαδρομών. Τα αναπτύγματα είναι μεγάλα 20 – 30 μέτρα. Οι διαδρομές είναι εξοπλισμένες με ανοξείδωτες πλακέτες και ρελέ δυο σημείων. Το πεδίο έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και η πιο κατάλληλη εποχή για να σκαρφαλώσει κάποιος είναι το χειμώνα.

Πώς θα πάω: Από Χαλκίδα ακολουθούμε το δρόμο για Αλιβέρι και μετά προς Κύμη. Περνάμε τα Χάνια Αυλωναρίου και σε 1χλμ συναντάμε διχάλα όπου ακολουθούμε το δρόμο για Ωρολόγιο. Μετά το Μονόδρυ, αφού περάσουμε και τη γέφυρα με το ποτάμι, συναντάμε στα αριστερά μας ταμπέλα για Βρύση – Επισκοπή. Στρίβουμε αριστερά προς Βρύση και στο βάθος έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται το πεδίο. Μπαίνουμε στο χωριό Βρύση και στα αριστερά βρίσκουμε ταμπέλα για Επισκοπή. Στρίβουμε και συνεχίζουμε όλο ευθεία μέχρι να φτάσουμε σε χωμάτινο αγροτικό δρόμο. Ακολουθούμε το δρόμο που μας βγάζει σε ελαιώνα και βλέπουμε το πεδίο πάνω δεξιά.

Στον χάρτη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρακαλώ περιμένετε…