Αυλώνος

Στην Δημοτική Ενότητα Αυλώνος βρίσκονται οι πιο γνωστές παραλίες του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, όπως η Μουρτερή, η Κορασίδα και ο Κάλαμος. Το Αυλωνάρι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του δήμου, με πάρα πολλά αξιοθέατα και ομορφιές, γραφικά σοκάκια, πέτρινες βρύσες, νερόμυλους, ιερές μονές, κάστρα και ένα από του πιο καλοσυντηρημένους ενετικούς πύργους στο κέντρο του. Χαρακτηριστικά είναι τα αρχοντικά του, τα οποία είναι χτισμένα με μάρμαρο και πέτρα, με σιδερένια κιγκλιδώματα και με τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους
περισσότερα

Δυστίων

Η Δημοτική Ενότητα Δυστίων, το νότιο άκρο του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, βρίσκεται σε εκείνο το στενό σημείο της Εύβοιας που τόσο το Αιγαίο, όσο και ο Ευβοϊκός, είναι μια ανάσα μακριά. Ο επισκέπτης θα βρει όμορφες παραλίες και στις δύο πλευρές του νησιού, όπως τον Χερόμυλο και το Κλιμάκι στις Πετριές, τον Φρυνιακό στους Ζάρακες, τον Άγιο Δημήτριο και το Πόρτο Μπούφαλο. Εδώ βρίσκεται και η λίμνη του Δύστου, γνωστός υδροβιότοπος της περιοχής.
περισσότερα

Κονιστρών

Αν ψάχνετε περιπάτους στη φύση, σε πηγές με καταπράσινα τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, αλλά και παγκοσμίου φήμης αναρριχητικά πεδία, οι Κονίστρες του δήμου Κύμης - Αλιβερίου είναι ο προορισμός σας. Ανάμεσα σε Κύμη και Αυλωνάρι, στο κέντρο γραφικών χωριών, γεμάτο με παλιά αρχοντικά σπίτια, εντυπωσιακό φυσικό πλούτο, καταπράσινες ρεματιές με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια και τοξωτά πέτρινα γεφύρια δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον διακοπών για τους εραστές της φύσης, της γαλήνης αλλά και της περιπέτειας. Στα Μανίκια θα βρείτε και ένα παγκοσμίου φήμης αναρριχητικό πεδίο.
περισσότερα

Κύμης

Στη Δημοτική Ενότητα Κύμης του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, θα βρείτε γνωστές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, που βρέχονται από το Αιγαίο, όπως τα Θαψά, το Τσίλαρο και την παραλία Μετοχίου. Έχει πολλές επιλογές για διασκέδαση ή κοντινές εκδρομές στα γραφικά ορεινά χωριά της περιοχής, που κάνει την Κύμη ιδανικό προορισμό και για χειμερινές αποδράσεις. Στη γενέτειρα του διεθνούς φήμης γιατρού Γεώργιου Παπανικολάου, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει μια πόλη με ζωντάνια, οικονομική και πνευματική ανάπτυξη, με πολλά αρχοντικά, πλακόστρωτα και μια γραφική πλατεία.
περισσότερα

Ταμυνέων

Η Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, βρίσκεται στην πλευρά του Ευβοϊκού κόλπου και έχει έδρα το Αλιβέρι. Μένοντας στο Αλιβέρι, θα έχετε άμεση πρόσβαση στην παραλία του κάμπου, ενώ περίπου 30 λεπτά οδικώς θα βρείτε και ξακουστές παραλίες του Αιγαίου, όπως ο Κάλαμος και η Κορασίδα. Στον γραφικό Κάραβο, θα βρείτε το τουριστικό κέντρο της περιοχής με πολλές ταβέρνες, ουζερί, καφέ, μπαρ και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τις βραδινές ώρες, κλείνει η διέλευση για τα αυτοκίνητα, για ανενόχλητες και ασφαλείς βόλτες για μικρούς και μεγάλους.
περισσότερα