Αν αναζητάτε όμορφες παραλίες χωρίς το κύμα του Αιγαίου, η πρότασή μας είναι ο Άγιος Δημήτριος ή η Γαλάζια Λίμνη, στο Αργυρό του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ο Άγιος Δημήτριος Αργυρού είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραλίες του Αιγαίου.

Παραλία Άγιος Δημήτριος, χωριό Άγιος Δημήτριος. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Παραλία Άγιος Δημήτριος, χωριό Άγιος Δημήτριος. Στα δεξιά βρίσκεται η Γαλάζια Λίμνη. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Εδώ δεν θα βρείτε σχεδόν ποτέ κύμα ενώ οι ευκάλυπτοι κατά μήκος της παραλίας χαρίζουν άπλετη σκιά. Η περιοχή ενδείκνυται και για θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχει και beach bar με ξαπλώστρες, εάν επιθυμείτε.

Παραλία Χρυσή Άμμος, χωριό Άγιος Δημήτριος. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Παραλία Χρυσή Άμμος, χωριό Άγιος Δημήτριος. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ακριβώς στον διπλανό κόλπο, θα βρείτε έναν κρυμμένο παράδεισο, την «Γαλάζια Λίμνη» του Αγίου Δημητρίου. Μια πανέμορφη παραλία με γαλάζια νερά και λευκή ψηλή άμμο που θυμίζει τροπικό νησί. Η παραλία της είναι πολύ μικρή και στο μεγαλύτερο μέρος έχει ξαπλώστρες. Θα βρείτε επίσης διαμονή, καφέ και φαγητό από την επιχείρηση που βρίσκεται στο σημείο.   Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Instagram

Πώς θα πάω: Από την Χαλκίδα θα πάτε προς Αλιβέρι και στα Λέπουρα θα στρίψετε για Κάρυστο. Καθοδόν θα δείτε μία ταμπέλα που γράφει Αλμυροπόταμος. Από τον Αλμυροπόταμο είναι 5 λεπτά απόσταση. Υπάρχει και άλλος δρόμος μέσα από το Πόρτο Μπούφαλο. 

Στον χάρτη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρακαλώ περιμένετε…