09 Ιουνίου 2023

Το πρόγραμμα για τον διεθνή αγώνα τζετ σκι Akropolis Jet Raid 2023 στην Κύμη

Τα νερά της Κύμης έρχεται να ταράξει από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και για μια εβδομάδα, ο διεθνής αγώνας τζετ σκι ανοικτής θαλάσσης, Akropolis Jet Raid 2023.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες overall F1, F2, F3 και F4 δύο αγώνες ανά μέρα: Oval race, Close race, Flash race, Offshore, Endurance race, Slalom, Navigation race, Enlace. Για το σχεδιασμό του διαγωνισμού και τον ορισμό των διαδρομών μέχρι τη Σκύρο διοργανώθηκαν επιτόπιες επισκέψεις από το εξωτερικό με ομάδα τεχνικών και τον αλυτάρχη του αγώνα που σχεδίασαν τα σκέλη.

Συμμετέχουν 50 και πλέον διαγωνιζόμενοι με τις οικογένειες τους και τους μηχανικούς, καθώς και με τους ξένους δημοσιογράφους – κάμεραμαν.

Η τελετή έναρξης του Akropolis Jet Raid 2023 θα διεξαχθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στον Λιμένα Παραλίας Κύμης. Θα γίνει δεξίωση και παρέλαση από τους διαγωνιζόμενους με τα τζετ σκι, με τη συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων, χορευτικών, την εμπορική ναυτική σχολή, ναυταθλητικών συλλόγων και ομιλίες από τους διοργανωτές και τις αρχές. Χαιρετισμό θα απευθύνει μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Αθανάσιος Μπουραντάς.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από την Τρίτη 13 Ιουνίου έως το Σάββατο 17 Ιουνίου, σε ημερήσιο πρόγραμμα. Το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης όπου θα γίνει και η απονομή των επάθλων των αθλητών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής φιλοξενίας, των ελληνικών προορισμών και των αξιοθέατων στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των εμπειριών που θα βιώσουν οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για διοργάνωση με διεθνή προβολή μέσω του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Nautical Channel που διανέμεται σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί η Ελλάδα αλλά και η Εύβοια σε ένα διεθνές κοινό.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τους τοπικούς φορείς, τον ΕΟΤ, το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον δήμο Κύμης Αλιβερίου, τον δήμο Σκύρου και τις Λιμενικές Αρχές.

Akropolis Jet Raid 2023 αφίσα
Akropolis Jet Raid 2023 αφίσα

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.thejetraid.com
Facebook: Jetraidorganization

SHARE

Παρακαλώ περιμένετε…