04 Μαρτίου 2024

Μανίκια: Συρρέουν αναρριχητές από όλο τον κόσμο - Πάνω από 3000 οι συμμετοχές

Σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για αναρρίχηση έχουν εξελιχθεί τα Μανίκια. Ήδη από το τέλος του Φεβρουαρίου άρχισαν να συρρέουν ξανά αναρριχητές από όλο τον κόσμο, για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία αναρρίχησης που προσφέρει αυτό το απόκρημνο βουνό που δεσπόζει πάνω από το χωριό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις συμμετοχές που έχουν δηλωθεί μέχρι τώρα, αναμένεται να έρθουν μέσα στο έτος πάνω από 3000 αναρριχητές. 

Μετά και το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Petzl RocTrip, το οποίο έλαβε χώρα τον Μάιο του 2022, τα Μανίκια μπήκαν στον παγκόσμιο χάρτη ως ο επόμενος διεθνής αναρριχητικός προορισμός, όπως ανέφερε και πρόσφατο δημοσίευμα του βρετανικό site για την αναρρίχηση ukclimbing.com.

Μετά την ανάπαυλα του χειμώνα, που οι καιρικές συνθήκες καθιστούν απαγορευτικές τέτοιες δραστηριότητες, ξεκινά πλέον και επίσημα η αναρριχητική περίοδος, η οποία θα συνεχίσει μέχρι τον Νοέμβριο, με μια μικρή διακοπή το καλοκαίρι. Όλο αυτό συμβάλει φυσικά και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες από τους αναρριχητές που έχουν καταφθάσει στα Μανίκια, επί το έργον.  

Παρακαλώ περιμένετε…