12 Ιουνίου 2023

Τουρισμός στην Εύβοια: Έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας Visit Kimi Aliveri

Η νέα τουριστική ιστοσελίδα του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι γεγονός! Το site Visit Kimi Aliveri είναι εδώ για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις ομορφιές της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, να σας παρουσιάσει τις παραλίες του Αιγαίου αλλά και του Ευβοϊκού και να σας παροτρύνει να επιλέξετε την περιοχή, είτε για μια σύντομη εξόρμηση, είτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Άλλωστε είναι μόλις δύο ώρες από την Αθήνα!

Εδώ θα ανακαλύψετε έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό με γαλαζοπράσινες παραλίες με βότσαλο ή άμμο, γραφικά χωριά, παραδοσιακές ταβέρνες, αλλά και gourmet εστιατόρια, beach bar και καφέ. Επίσης σας προτείνουμε δραστηριότητες όπως πεζοπορίες στη φύση, ορειβατικές και ποδηλατικές διαδρομές, ή αναρριχητικά πεδία. Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει τα πάντα!

Τι θα βρείτε στο site 

 

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ

Ανακαλύψτε τις ομορφιές και τα αξιοθέατα κάθε μιας δημοτικής κοινότητας ξεχωριστά.  

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 

Βρείτε δραστηριότητες όπως παραλίες, τοποθεσίες για πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία κτλ

ΝΕΑ 

Μάθετε τα τουριστικά νέα της περιοχής όπως εκδηλώσεις, πανηγύρια, δραστηριότητες κτλ 

 

Παραλία Φρυνιακός, χωριό Ζάρακες. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Παραλία Φρυνιακός, χωριό Ζάρακες. Φωτογραφία: ©Βασίλης Συκάς, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Λίγα λόγια για τον δήμο μας

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου καταλαμβάνει τη νοτιοκεντρική Εύβοια και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στο νομό. Είναι τόσο μεγάλος που βρέχεται και από το Αιγαίο πέλαγος αλλά και από τον Ευβοϊκό. Ο επισκέπτης, ανάλογα με το που θα επιλέξει να μείνει, μπορεί να απολαύσει τις πανέμορφες γαλαζοπράσινες παραλίες με τη λευκή άμμο ή τα βότσαλα του Αιγαίου, ή τις επίσης πανέμορφες και ήρεμες παραλίες του Ευβοϊκού. Από παραλίες θα βρείτε στο Αιγαίο τις εξής: Άγιοι Απόστολοι, Κλιμάκι, Στόμιο Οξυλίθου και Πετριών, Λιανή Άμμος, Κακολίμανο, Μάγειρας, Χερόμυλος, ΦρυνιακόςΚάλαμος, Κορασίδα, ΜουρτερήΆγιος Μερκούριος, Μπουρνιάς,Πλατάνα, Κύμη, Τσίλαρο, Θαψά, παραλία Βιτάλου κλπ. Στον ευβοϊκό κόλπο συναντάμε τις εξής: Ακτή Νηρέως, Κάραβος, Ρίφι, Κάμπος, Άγιος Δημήτριος, Πόρτο Μπούφαλο, Γαλάζια Λίμνη κ.α.

Ο δήμος συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα αφού μεγάλη έκτασή του καταλαμβάνει ο ορεινός όγκος της Δίρφυος. Γι’ αυτό και το ανάγλυφο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου χαρακτηρίζεται ως ορεινό, καθιστώντας τον επίσης έναν πολύ καλό χειμερινό προορισμό.

Ο επισκέπτης θα βρει σύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματαοργανωμένες και μη παραλίες, γραφικές ψαροταβέρνεςεστιατόρια με ξεχωριστά μενού, παραδοσιακά καφενεία ή μοντέρνες καφετέριεςκλαμπ και σχεδόν όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες και σπορ σε συνδυασμό με τα υπέροχα αξιοθέατα που προσφέρουν ιδανικές διακοπές για κάθε γούστο.

Ο δήμος προσφέρεται ιδιαίτερα και για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς διαθέτει επαρκώς σηματοδοτημένες πεζοπορικές, ορειβατικές και ποδηλατικές διαδρομές, πολιτιστικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία και ιερές μονές, αναρριχητικά πεδία, καταδυτικά και ιππικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ποτάμια με ορμητικά νερά, υδροβιότοπους, αγροτουριστικά καταλύματα κλπ.

Και φυσικά δεν θα φύγετε χωρίς να αγοράσετε τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, όπως όσπρια, ελιές, λάδι, αρωματικά φυτά, σύκα, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, κρασιά, μπύρα και πολλά άλλα, ξεχωριστά σε κάθε οικισμό. 

SHARE

Παρακαλώ περιμένετε…