25 Μαρτίου 2024

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Αλιβέρι

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821».

Η επίσημη δοξολογία έλαβε χώρα στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στο Αλιβέρι, όπου παρευρέθηκαν σχολεία και οι τοπικές αρχές. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, με κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο, την βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλιβερίου, Προκόπη Αλέξη, Διοικητές Διοικήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος,  Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Αλιβερίου, Προέδρους Συλλόγων και Σωματείων κ.α.

Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν βιολιστής έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο

Στην συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση, που φέτος για πρώτη φορά την συνόδευε μια μπάντα. 

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, με αφορμή την ημέρα απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Στη σημερινή διπλή γιορτή του Έθνους μας, ας σταθούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην ηρωική πορεία των προγόνων μας, που με αίμα και θυσία κατάφεραν να μας εξασφαλίσουν την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα. Ας εμπνευστούμε από το παρελθόν και ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα δίκαιο και αξιοπρεπές μέλλον για όλους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας που συμμετείχαν στην παρέλαση! Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές, τους συλλόγους που χόρεψαν, αλλά και όσους συμμετείχαν στην μπάντα, οι οποίοι έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην φετινή παρέλαση. Χρόνια πολλά!».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παρακαλώ περιμένετε…