18 Ιανουαρίου 2024

Tον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο γιόρτασε με λαμπρότητα η Κύμη

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στην σημαιοστολισμένη Κύμη ο πολιούχος της Άγιος Αθανάσιος.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, τελέσθη το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Πλατεία της Κύμης, παρουσία του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Νίκου Μπαράκου, των αντιδημάρχων Αργύρη Πάφρα, Γιώργου Στρουμπουλή, Κώστα Δημά, Παναγιώτη Δήμου, Βασίλη Φαληρέα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ζέρβας.

Παρευρέθηκε επίσης η Βουλευτής Ευβοίας Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη και εκ μέρους της περιφέρειας ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικής μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς. Επίσης οι εντεταλμένοι σύμβουλοί Σαμαράς Χρήστος, Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Κότσαρης Γιώργος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Αντώνης Ρούσσος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Θεοδώρου, Μαρία Σαμαρά Μπότη και πλήθος κόσμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε εκδήλωση στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Κύμης όπου βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κύμης, οι σπουδαστές της ΑΕΝ/Π/Κύμης Σχολής Πλοιάρχων και οι επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του δήμου.  

Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, κ. Μπαράκος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα της Κύμης που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το φράγμα των Μανικίων, ο αγωγός ύδρευσης της Κύμης, η παραχώρηση της Ηλεκτρομηχανικής στον Δήμο, το Κλειστό Γυμναστήριο μπάσκετ, ο ελλιμενισμός του «Βέλος» και το Μουσείο Παπανικολάου.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με την Χορωδία του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης και τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.  

 

 

Παρακαλώ περιμένετε…