11 Μαρτίου 2024

Απόκριες 2024: Φωτογραφίες από το 5ο Καρναβάλι Αλιβερίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Καρναβάλι Αλιβερίου, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το κέφι και η χαρά κυριάρχησαν στο κέντρο του Αλιβερίου.

Στην παρέλαση η πρωτοτυπία κυριάρχησε, με μικρούς και μεγάλους Καρναβαλιστές, με πολύχρωμες και ευρηματικές στολές, χιούμορ και πρωτοτυπία, εμπνευσμένα άρματα, που έδωσαν ασταμάτητα τον αποκριάτικο παλμό.

Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Κ΄ύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σοφία Κόλλια Βότση, που ήταν υπεύθυνη για την όλη διοργάνωση από από φέτος το Καρναβάλι διοργανώθηκε από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. 

Ο Δήμαρχος Νίκος Μπαράκος δήλωσε: «Το 5ο Καρναβάλι Αλιβερίου είναι γεγονός! Ένα καρναβάλι που έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήταν γεμάτο χρώμα, ζωντάνια και θετική ενέργεια απο μικρούς και μεγάλους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τα παιδιά του Δήμου μας, που με τη χαρούμενη παρουσία τους έκλεψαν τις καρδιές μας και μας έδειξαν τον αληθινό ορισμό της αθωότητας και της χαράς. Και του χρόνου!».

Μετά το τέλος της παρέλασης στο Αλιβέρι, οι καρναβαλιστές μετέβησαν στον Κάραβο για το κάψιμο του Καρνάβαλου , μέσα στη θάλασσα. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τους παραδοσιακοί χοροί και το γαϊτανάκι από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων «Το Μεσονήσι». 

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου, την τιμητική της θα έχει η Κύμη, με το δικό της Καρναβάλι

 

 

 

Παρακαλώ περιμένετε…