26 Απριλίου 2024

Το Μονόδρυ στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

Η Ισπανική κρατική τηλεόραση «TVE1» και συνεργείο της δημοφιλέστερης τουριστικής Ισπανικής εκπομπής «Aqui la tierra», φιλοξενήθηκαν στην Εύβοια στο πλαίσιο στοχευμένου press trip, προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ της Ισπανίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η εκπομπή Aqui la Tierra  αριθμεί περισσότερους από 1.400.000 τηλεθεατές ανά επεισόδιο και διαπραγματεύεται νέους προορισμούς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πολιτιστικό στοιχείο των περιοχών που επισκέπτεται και στην Γαστρονομία τους.

Η Εύβοια αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της εκπομπής και από το πανέμορφο νησί της Περιφέρειας ξεκίνησε η εξαιρετικά πετυχημένη όπως αποδείχθηκε συνεργασία,  με τα γυρίσματα τριών επεισοδίων της δημοφιλούς εκπομπής, τα οποία θα προβληθούν τον επόμενο μήνα από την Ισπανική Κρατική τηλεόραση.

Το  καταπράσινο Μονόδρυ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, η Νέα Αρτάκη και ο Ευβοϊκός αποτέλεσαν τα φυσικά στούντιος  των τριών επεισοδίων, με την ποιότητα των ανθρώπων και των προϊόντων τους, να επιβεβαιώνουν την επιλογή των Ισπανών.

Στο Μονόδρυ βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού, Παναγιώτης Δήμου, μαζί με τον Ηλία Μπουρμά, ειδικό σύμβουλο της περιφέρειας σε θέματα Τουρισμού.  

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δράση αποτέλεσε και την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΟΤ της Ισπανίας με απώτερο στόχο το άνοιγμα μιας ακόμα ποιοτικής τουριστικής αγοράς.

Στο αφιέρωμα της ισπανικής κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε και ο ΣΚΑΪ .

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Πιστοί στον Στρατηγικό μας σχεδιασμό, μέρος του οποίου αποτελεί η εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του ΕΟΤ της Ισπανίας και της εξαιρετικά δημοφιλούς τουριστικής εκπομπής Aqui la Tierra για ένα τηλεοπτικό της ταξίδι στην μοναδική μας Εύβοια. Οι απείρου κάλους φυσικές ομορφιές, τα αξεπέραστα προϊόντα, όπως τα σύκα Κύμης και τα καλύτερα θαλασσινά της Μεσογείου , τα θαλασσινά του Ευβοϊκού, μα πάνω από  όλα οι σπουδαίοι άνθρωποι του νησιού μας, αποτέλεσαν τα πολύτιμα εργαλεία και τους καλύτερους πρωταγωνιστές –  πρεσβευτές μας, ενθουσιάζοντας τους πολύπειρους συντελεστές της Ισπανικής εκπομπής που αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση για νέα επεισόδια και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ κλείνοντας σε μια εξαιρετική επαγγελματία και φίλη πλέον, την Προϊσταμένη του ΕΟΤ Ισπανίας Καλλιόπη Κουρούσια, της οποίας η συνδρομή υπήρξε ανεκτίμητη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαιδίτης δήλωσε: «Η έμπειρη και δυναμική ομάδα υποστήριξης της ανάπτυξης και εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έφερε μια ακόμη εξαιρετική αποστολή εις πέρας. Η ομάδα αυτή που πλέον θυμίζει περισσότερο οικογένεια, έχει πολλά πρόσωπα σε κάθε άκρη του τόπου μας που με περίσσιο μεράκι και αγάπη, κερδίζουν με τη φιλοξενία και τον επαγγελματισμό τους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η Εύβοια των αμέτρητων επιλογών και των ευχάριστων εκπλήξεων για εκείνους που την εμπιστεύονται, αποτέλεσε την ιδανική εκκίνηση της τουριστικής δημοσιογραφικής αποστολής που επέλεξε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την ευγενική πρωτοβουλία της επικεφαλής διευθύντριας του ΕΟΤ Ισπανίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, ευχή σύντομα να ακούσουμε ακόμα περισσότερους ισπανόφωνους επισκέπτες στα μέρη μας».

Ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Παναγιώτης Δήμου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την περιφέρεια για τη συνεχή υποστήριξη και προώθηση της περιοχής μας ως τουριστικό προορισμό, αναγνωρίζοντας τη σημασία των τοπικών μας προϊόντων και των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών, στην οικοδόμηση της τουριστικής ταυτότητας του δήμου μας. Ως δήμος έχουμε ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη θερινή περίοδο, που συνδέεται με τις παραλίες. Αντίθετα, αυτό το σχέδιο έχει στόχο να προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δημιουργώντας έναν πολυδιάστατο τουριστικό προορισμό που αξιοποιεί την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής».  

Ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Παναγιώτης Δήμου, στο Μονόδρυ
Ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Παναγιώτης Δήμου, στο Μονόδρυ

Στο Μονόδρυ η Ισπανική κρατική τηλεόραση «TVE1» και η εκπομπή «Aqui la tierra»
Στο Μονόδρυ η Ισπανική κρατική τηλεόραση «TVE1» και η εκπομπή «Aqui la tierra»

Νέα Αρτάκη
Νέα Αρτάκη
Ψαχνά
Ψαχνά
Χαλκίδα
Χαλκίδα
Χαλκίδα
Χαλκίδα
Χαλκίδα
Χαλκίδα

Παρακαλώ περιμένετε…