16 Απριλίου 2024

Υπογράφηκε έργο παράκτιας προστασίας της Πλατάνας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ύψους 7 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε σήμερα σύμβαση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση έργου προστασίας της παράκτιας ζώνης του οικισμού Πλατάνας της Κύμης, ένα έργο ύψους 7.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
 
Όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου, προβλέπεται:
 
1. Κατασκευή νέου παραλιακού τοιχίου, εμπρός από το υφιστάμενο. Το ενδιάμεσο μεταξύ των τοιχίων θα επιχωθεί πλήρως, ώστε να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού για τη διέλευση οχημάτων και για χώρους αναψυχής.
 
2. Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης, η οποία θα διαπλατυνθεί και θα αποκτήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της πλάτος 12 μέτρων. Προβλέπεται η κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Πλατάνας με αισθητικές παρεμβάσεις, πρόβλεψη όδευσης τυφλών και εξασφάλισης κίνησης των ΑΜΕΑ, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σκάλες καθόδου στην παραλία και φωτιστικούς στύλους.
 
3. Έργα ακτομηχανικής προστασίας και συγκεκριμένα σύστημα 4 κυματοθραυστών, 3 εγκάρσιοι πρόβολοι, ανακατασκευή νότιου προβλήτα και άλλες παρεμβάσεις.
 
Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή μας, αφού δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και θα γίνει ασφαλής η διέλευση επί της επαρχιακής οδού Αυλωνάρι – Οξύλιθος – Πλατάνα – Παραλία Κύμης και παράλληλα διαμορφώνεται παραλιακό πεζόδρομο και χώρος αναψυχής.  
 
 

Παρακαλώ περιμένετε…