05 Δεκεμβρίου 2023

Ένας νέος δρόμος θα συνδέει τις παραλίες Κάλαμος και Κορασίδα

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του δρόμου που θα συνδέει τον Κάλαμο και την Κορασίδα.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου, λειτουργικότερου και συντομότερου δρόμου, μήκους 3,78 χλμ, με βασική λειτουργία τη σύνδεση των δύο οικισμών, η οποία μέχρι τώρα γινόταν περιμετρικά μέσω άλλων οικισμών. Ο υφιστάμενος χωματόδρομος κοντά στα παράλια των οικισμών, αποτέλεσε το βασικό άξονα για το σχεδιασμό της νέας χάραξης, με βασικές βελτιώσεις στα οριζοντιογραφικά και υψομετρικά χαρακτηριστικά του.

Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί πλέον θα συνδέονται οι δυο από τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες και αναμένεται να εξυπηρετεί πολλούς επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους, προσφέροντας ασφάλεια, δυνατότητα ανάπτυξης μεγαλύτερων ταχυτήτων οπότε και οικονομία χρόνου στις μετακινήσεις. Επίσης θα βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες προς τον αγροτικό και τοπικό πληθυσμό, αφού θα προσφέρει ασφαλέστερη και πιο γρήγορη πρόσβαση  στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η μελέτη και κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 541.436,98 ευρώ (με το ΦΠΑ), γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Παρακαλώ περιμένετε…